Era rešetku još nije stiglo

Ali je bio rođen za deset godina, moj transparentan mobilni telefon gdje?

U stvari, u 2012., Konstantin Novoselov, koji je dobio Nobelovu nagradu za rešetku, i njegovi kolege objavio članak o "Prirodi" da bi raspravljali o budućnosti rešetku, dvije godine razvoja i u osnovi dokaz njihova predviđanja. Vjeruje da je kao materijal, rešetku "budućnost je svijetla, put je krivudav", iako to može odigrati veliku ulogu u budućnosti, ali prije nekoliko velikih poteškoća da prevlada, ova scena neće doći. Još važnije, uzimajući u obzir ogroman trošak industrijske obnove, prednosti rešetku možda neće biti dovoljno da jednostavno zamijenite postojeće opreme - istina izgledima, možda zbog svojih jedinstvenih značajki po Mjeri nove aplikacije u

Što je rešetku na kraju?

Rešetku je prvi materijal može naći po jednom sloju atoma. Ugljikovi atomi međusobno povezani u šesterokutni mrežice. Olovku s grafitnim je ekvivalentno bezbroj slojeva rešetku Stog zajedno i karbonske nanocijevčice su rešetku smotani u cjevčice. Grafit, rešetku, ugljikove nanocjevčice i globin.

Zbog kemijske veze između atoma ugljika, rešetku je uporan: možete savijati veliki kut bez prekida, ali i protiv visokog tlaka. I zato što samo jedan sloj atomi, elektronski pokret je ograničena na avion, donio nova električna svojstva. Rešetku je proziran na vidljivu svjetlost, ali čvrst. Ove osobine čine ga izuzetno pogodnim kao sirovina za zaštitne i transparentne elektroničkih proizvoda. Ali pogodna za pravo, stvarno ne dolaze tako brzo.

Jedno od pitanja: priprema metoda. Mnoge studije nam pokazuju iznenađujuće karakteristike rešetku, ali postoji zamka. Ovih prekrasnih mogućnosti su vrlo zahtjevna na kvalitetu uzorka. Dobiti najbolje od električnih i mehaničkih svojstava rešetku uzorci, potrebu za dugotrajna i skupa sredstva: mehaničko skidanje metoda - s ljepljivom trakom na grafit, umjetni lišavanja rešetku. Ne se smijati, Novo Shawlov 2004 pa su spremne rešetku.

Iako potrebne opreme i tehničkih sadržaja čini se niska, ali problem je uspjeh stopa je niža, uzorke za istraživanje mogu također dobiti, industrijske proizvodnje? šala. Industrijalizacija, to znači nema koristi. Čak i ako ste savladali svjetskih grafitna mina, jednog dana mogu oguliti nekoliko komada...... i naravno imamo mnogo drugih načina za povećanje proizvodnje i smanjenje troškova - problem je u tome da ove metode kvaliteta proizvoda i jesen. Imamo tekući adsorpcijskom metoda: grafit ili slične karbonske građe u Površinske napetosti ultra visoke tekućina, a zatim ultrazvučni bombardiranje rešetku Pahuljica u dubini duse. Imamo kemijske pare taloženje metoda: neka koji sadrže Ugljik plin u Bakar površinska kondenzacija, formiranje rešetku tanki sloj i onda oduzeta. Moramo usmjeriti rast metoda usred dva sloja silicija izravno pokušati rasti slojem rešetku. Neka je također kemijski redoks metode umetanja oksigena odvojiti grafit list, i tako dalje. Postoje mnoge metode, ali isto tako imaju svoje područje primjene, ali do sada još nije pogodan za velike industrijalizacije tehnologije industrijske proizvodnje.

Zašto ne tih metoda može napraviti kvalitetan rešetku? na primjer. Iako središnji dio komad rešetku je savršen-veze šesteročlanog prstena, to često poremećen na rubu i postaje pet - ili sedam-kelatni prsten. Ovo ne izgleda velik, ali metoda proizvodi kemijske pare taloženje "komad" rešetku nije stvarno kompletan, iz jedne točke rasta od je. To je zapravo broj bodova u isto vrijeme rast "polikristalnog", i postoji način da se osigura ove točke rastu iz male komadiće biti potpuno usklađen. Dakle, ove deformirane prstenovi ne samo distribuiraju na rubu, ali postoje i u svakom "jednom" to učiniti iz rešetku, postati strukturnih slabosti, lako slomiti. Još gore, reklama za rešetku ne liječi kao polikristalnog metala, a vjerojatno proširiti cijelo vrijeme. Rezultat je snaga cijeli rešetku je prepolovljena. Materijal je problematično područje, poput riba i medvjed šapa nije nemoguće, ali sigurno ne tako brzo.