Kako rešetku Doprinijeti razvoju tehnologije baterija?

Krajem novembra 2015, je komunikacija opreme posao visokog profila objavio svoje najnovije proizvode. Proizvod koristi rešetku kao baterija materijala, može uvelike skratiti vrijeme punjenja, poboljšati punjenje kapaciteta. Ovo izvješće u jednom naletu izazvao vašu pažnju i pozornost zajednice rešetku na nove visine.

Što je rešetku?

Iz Baidu enciklopedija, možemo znati:

1. rešetku (rešetku) je izvađen iz grafita materijal, sastavljen od ugljika atoma samo jedan sloj atomski debljina dvodimenzionalno kristala.

2. rešetku je najtanji materijal, ali i najmoćnijih materijal, lomljenja nego najbolji čelik još veći 200 puta. U isto vrijeme ima vrlo dobre fleksibilnosti, istezanje može doći do njihove veličine 20%. To je svjetski mršavost, najjače materijala.

3. rešetku se trenutno nalazi u najtanji, najveća snaga, najjači Toplinska vodljivost novog tipa nano materijala, rešetku se zove "crni zlato."

Jednom riječju, rešetku je Nanometar red veličine materijal, visoka čvrstoća, visoke elastičnosti i visoka vodljivost i drugim svojstvima.

Kao nanomaterijali, rešetku odaje dojam da može postati kandidat za proizvodnju prostor dizalo materijala. Čak i u Baidu enciklopedija, električna svojstva rešetku samo dio njegove performanse. Ako to nije u treća točka "usput" spominjem svoje visoke vodljivosti, onda samo iz definicije šljunka i baterija je teško naći odnos.

Međutim, nanomaterijali su klase svjetova koje ljudi nemaju, i zdrav razum dobijemo od makroskopski svijet nije dobro reproducirati u mikroskopski svijet.

Ako nano-veličini rešetku možete poboljšati performanse baterije pomoći, morate analizirati princip iz baterije.

Drugo, odnos između elektroda materijal i bateriju kapaciteta

Znamo: od mikroskopske točke gledišta punjenje baterije i iscjedak proces, u stvari, je kation u elektroda "mozaik" i "off" proces. Dakle, više rupa u elektroda materijal, više brz proces ide. U makro stajališta je performanse baterije punjenja i pražnjenja brže.

Mikrostruktura rešetku je mreža sastavljena od atoma ugljika. Zbog mršavost granica (samo debljina jednog sloja atoma), kretanja kationa je ograničen. Istovremeno zbog mreže strukture, od rešetku elektroda materijal također ima dovoljno rupa.

Iz ove točke gledišta, rešetku je, bez sumnje predobar elektroda materijal.

Prema istraživačima na politehničkog Instituta Rensselaer u New Yorku, sad pokazuje da korištenje rešetku kao baterija prototip materijala, brzinu punjenja i pražnjenja će premašiti 10 puta litij-ionsku bateriju.

Treće, stanje rešetku istraživanja

Purdue University (Purdue University) proučava kroz novi, jednostavniji način za stvaranje materijalne tehnologije nano-elektroda. University istraživanje pokazuje da korištenje nano-materijale u bateriju, će povećati kapacitet punjenja baterije i brzina punjenja i pražnjenja.

U ovom trenutku, Južnokorejska kompanija Samsung Electronics je također angažiran u silicijskoj površini dodati rešetku obložena silicijskoj osnovi anodnog materijala istraživanja. Ako studija može biti uspješna, litij-ionske baterije će se povećati za više od 2 puta.

Ove studije ukratko prednosti dug život od materijala na bazi silikona i velikog kapaciteta punjenja rešetku materijala, s naglaskom na način obrade proces rešetku na materijala na bazi silikona.

Samsungova istraživača učinkovito proširili površine anode od premazivanja rešetku premaz na površini od silicij Karbida elektroda. Istovremeno sa katode u kombinaciji litij kobalt oksid, tako da baterija puniti po jedinici volumena energiju gustoće veće ulja, svoj život također povećan je na tržištu prodaja autobusa litij-Ionska baterija 1,5 - 1,8 puta.