Graphene Plate Catalyst

Ograničenja grafena

1, visoki troškovi, najviša cena dostigla 5.000 juana / grama, u industriji, "crno zlato", rekli su, zbog čega su igrači grafena u osnovi Samsung, IBM, Intel i drugi važni razlozi za gigante.

2, grafena tehnologija postoje ograničenja, rast zahteva stroge uslove kontrole.

3, ne može postići velike aplikacije.

Veličina grafenskog tržišta

Prema kineskom savezu grafene industrije, očekuje se da će trenutni globalni godišnji kapacitet grafena dostigati 100 tona, a narednih pet godina do deset godina postići će nivo kilotona. Do 2020. godine, globalna tržišna veličina grafena će premašiti 100 milijardi juana, od čega Kina čini 50% do 80%, Kina će u globalnoj grafenskoj industriji igrati vodeću i ključnu ulogu.

Grafena hype path

Grafene špekulacije karakteriše dugi ciklus, lakše traži koncept tehničkijih prodora. Na primer, kada su grafenskim tranzistorima, grafenskom razsoljevinom, grafenskim baterijama bili povoljniji.

S vremena na vreme, već u 2011. godini, tržište kapitala zapalilo je veliki entuzijazam za grafenu. (2 000532) pošto je tržište grafena držalo tržište poštovano, akcija je porasla za više od 30% u toku šest meseci, 2 godine kasnije, tržište je pokrenulo novi krug akcija akcija špekulacija, jedan i po mjeseca akcija akcija skoro udvostručena.

Period, koncept grafena je bio zaustavljen, nestao. Međutim, 2016. godine, grafena, a zatim u meso i krompir, osigurač je osnivač Huawei Ren Zhengfei retko pominjanje u intervjuu grafenu, odmah je ispražnjen kao veliki brat industrije da prenese investicijski signal.

Za takav udeo u grafenu, pored industrijskih tehnoloških otkrića i drugih dobrih, novih materijala ili foruma i sastanaka na grafenskim temama i slično, takođe je stimulans za ploču, što je guranje grafene ploče u testiranom vremenu.