Rešetku pomaže u sprečavanju čelika od hrđe

Indijski istraživač i njegov partner izmislio novu tehnologiju koja koristi rešetku kako bi se spriječilo čelika od hrđe.

Čelični hrđa je veliki problem u automobilskoj industriji. Iako prekriveni bojom, to je lako ogrebotine i krom se primjenjuje na braniku. Proces uključuje dodatak od otrovnih kemikalija

Da biste riješili ovaj problem, profesor kemije SUNY Buffalo Sarbajit Banerjee i doktorski student Robert Dennis razvio ujedinjenjem polimera koji sadrži rešetku

Rešetku sloj ugljikovih atoma, to su hidrofobne i snažna električna vodljivost. Ova svojstva omogućuju čelika smanjiti elektrokemijskih reakcija željezo hrđa željeza dok je izložena vodi.

Dva istraživača dodao kompozitna Obloga za nokte, primijeniti na internet za čelik, a zatim Potopljen u slanoj vodi. U tipične zimske klime, mješavina slane vode i soli i snijeg je drugačiji i auto naiđe auto, tako da je vrlo učinkovit kao vrlo slaba okoliša alternativa.

U početku, lakiranih čelični list jedini preživjeli nekoliko dana u slanoj vodi. Međutim, namještanjem koncentracije i disperzije dodano rešetku, Banerjee i Dennis može zadržati lak u ovom okruženju za mjesec dana.

Banerjee je rekao da želi nešto doda na premaz koji otkriva promjene u pH vrijednosti vode u blizini ogrebotine i reagira s vodom tako da brtvi pukotine.

Iako ova tehnologija je daleko od komercijalizacije, neke velike tvrtke u industriji čelika su također zainteresirani za sudjelovanje u radnoj, pogotovo Tata Steel, koji je već financirao Banerjee je eksperiment. Dva znanstvenika također dobio 50.000 $ u donacijama New York državni zavod za Sprječavanje Onečišćenja.

U press release, Banerjee je boja može biti proizveden koristeći postojeće opreme u lokalnim čeličanu.

Za razliku od šesterovalentni krom, koji se koristi za kaput neki motora i Branici, rešetku je otrovna jer je atom ugljika i ne zahtijeva korištenje Jake kiseline i sigurno u cijelom procesu. Iz tih razloga bi rešetku čaroban materijal za buduće elektroničke komponente.