Graphene je došao na svoju stranu

Grafen kao kralj novih materijala, osvježavajući ljudsko razumijevanje materijalnog svijeta, svaka primjena proizvoda je povezana sa našim budućim životom. "Ovo je direktor kineskog saveza grafene industrije, Kineska akademija nauka, Shanxi institut za hemiju uglja, zamenik istraživača Dr. Chen Chengmeng evaluacija grafena.

Kako će grafene uticati na naše živote? Hajde da pogledamo.

Odjeća

Pametna odeća

Najlepše cipele

Od prošle godine, paša u grožđu počela je pokvariti tekstilnu industriju. Prema Kineskoj akademiji nauka, Shanxi institut za istraživanje hemijskih istraživača uglja Li Xiaoming uvod, grafena u toplom sapunu napravljena je od biomase grafena koja je ravnomerno raspršena u poliesterskim praznim rezimima za proizvodnju mešanog predenja, njegove superiorne performanse, vrlo pogodne za proizvodnju inteligentnih proizvoda za habanje. Na primer, kao materijal za punjenje koji se koristi u jorganima, vrećama za spavanje, jaknjama, jastucima, jastucima, šalovima i drugim tekstilima, sa tankim, osjetljivim dodirom, mekom, dobrom izolacijom, laganim, antibakterijskim antibakterijskim, anti-statičnim i drugim odličnim osobinama .

Kao rani ulasak u polje grafenskih tekstilnih preduzeća, Jinan Shengquan Group stvara temperaturu tela daleko infracrvene, poboljšava mikrocirkulaciju, trajno antibakterijsko, očuvanje toplote, anti-ultraljubičasto, antistatičko i drugo višefunkcionalno toplo vlakno, toplu kašmira, toplo u rupu tri nove serije novih materijala, više od 100 terminalnih novih proizvoda.

Domaća tehnološka preduzeća koriste toplotnu provodljivost porcelana, stabilnost i superprovodljivost, funkciju grejanja kao funkcionalnu odjeću posječenu u usta, kroz sigurnosni napon od 5 volti i mobilni telefon APP za grejanje odjeće. Na primjer, tehnologija Shenzhen Yiwang tehnologije grafen inteligentno nosi proizvode na 3 sekunde brzog vrućine, oslobađanje dalekih infracrvenih talasnih dužina s tijelom u blizini dalekih infracrvenih životnih svjetlosnih talasa, i igrati kako bi se eliminisao umor, ublažio bol fizičke terapije.

Kineska akademija nauka, Shanxi Coal Chemical Research Institute Kong Qingjiang istakao je da je ova zima za aktivnosti na otvorenom prostoru, spoljne inspektore, starije osobe, posebne vrste posla, specijalne ruke, nesumnjivo vrlo dobra zaštita i zaštita. Slično tome, ljudi u zimi više ne nosi gustu odjeću. Na primer, na festivalu CCTV proleće 2017. godine, Harbinova veština dela glumaca će nositi ogromnu odeću od grejanja i neće uticati na lepu.