Kapacitivni trendovi tržišta ekrana na ekranu osjetljivim na dodir

Kapacitivni dodirni panel na tržištu se može podijeliti na dvije osnovne kategorije dodira. "Kapacitivni dodirni panel" i "direktan dodir površine ekrana".

Notebook touchpad je "fuzzy touch" primarni predstavnik njegovih senzora uglavnom je dvostruki projekcioni kondenzator, Synaptics, Alps i ELAN su iskopali tržište.

Nasuprot tome, tehnologija "direktnog dodira na površinu displeja" i tržište je mnogo složenija, za koju se zna da ima šest osnovnih tehnologija dodira, oko 20 vrsta dodira; proizvođači dodirnih modula takođe su globalni. Postoji više od 150.

2011 - 2018 Tabela stanja tržišta situacije na dodirnim pločama pokazuje da je u 2007. godini broj touchpad-a 3.08 miliona, prihod od 1,3 milijarde dolara ...

Razvojni trend tehnologije dodira

2008 - 2017 Kapacitivni grafikon aplikacija za tehnologiju tržišta na dodir panela pokazuje da je projekcija Kapacitivni ekran osjetljiv na dodir osnovni tok tržišne tehnologije Capacitive Touch Panel.

Sa iPhone-om, iPad-om i ostalim proizvodima koji koriste projekcioni kondenzator (P-Cap) popularnost tehnologije dodira, projekcija Kapacitivna tehnologija osjetljiv na dodir postala je srce milijardi korisnika dodirujućih standarda iskustva: kontrola dodira sa više tačaka, dizajn bez ivica, odlične optičke performanse i najviše pažnje za savršeno korisničko iskustvo.

Prednosti i ograničenja projektivne kapacitivnosti

Podrška za neograničeni multi-touch, veoma lagan dodir (nulti pritisak), podrška industrijskom dizajnu bez granica, kvalitetan prikaz optičkog ekrana (indeks koji odgovara ITO-u), izuzetno izdržljiv (dodirni kontroler je vrlo dobar od zaštite), bez utjecaj seckanja ili zagađivača, ova serija očiglednih tehničkih prednosti, tako da skoro svi potrošački uređaji, uključujući mobilne telefone, tablet računare, superbookere su ili će koristiti ovu tehnologiju osjetljivosti.

Kapacitivni dodirni panel Nepotrebno je reći, na tržišnom trendu, projekcijska kapacitivna tehnologija dodira postala je "vladar" industrije dodira.

Kapacitivni dodirni panel Pored potrošačke opreme, njena primena na vertikalnom tržištu takođe je snažan razvojni trend, posebno na medicinskom tržištu, tržištu igara, tržištu informacija upitnika. Tržišna potražnja za opremom MTBF (prosečan interval neuspjeha), multi-touch i dodirnite potrebe tržišta igara za svoj uređaj sa više dodira, nulti zahtjevi za projektovanje granica; Kapacitetna oprema za informacije o upitnim informacijama o dodirnom panelu MTBF (prosečno neuspjeh intervala) tražnje za ovim tržištima mora se prebaciti na tehnologiju projekcije dodirnih uređaja.

Kapacitivni dodirni panel Na trenutnom tržišnom prosjeku tehničkog nivoa, projekcioni kondenzator na ovim tržištima ograničava samo: kada je veličina ekrana veća od tablet računara, trošak opreme će pokazati eksplozivan rast, veličina tržišta velikog kontrolora i Performanse su i dalje nestabilne performanse.