Kapacitivni Touch Panel prednosti i nedostatke uveo

Kapacitivni zaslon na dodir senzor je četiri sloja kompozitnog stakla ekrana, staklo zaslona unutarnju površinu i sendvič obložen slojem vodljivi sloj, najudaljeniji sloj je tanki sloj zaštitni sloj silikatna stakla. Kada smo Dodirnite zaslon prstom na zaslonu senzora, tijelo je električno polje i Zaslon osjetljiv na dodir i površina Zaslon osjetljiv na dodir za formiranje spojku kondenzator za visokofrekventne struje, kondenzator je direktni kondukter, pa prstima od u Kontaktna točka usisna struja ova struja teče kroz elektrode na četiri ugla zaslona osjetljivog na dodir i struji koja teëe kroz četiri elektrode je proporcionalan udaljenosti od prst na četiri ugla. Kontrolor računa položaj točke dodira tako precizno Izračunavanje četiri struja omjere The u odnosu na tradicionalne buntovna touch ekran, Kapacitivni Touch Panel prednosti su sljedeće aspekte:

1. operacija novost. Kapacitivni Touch Panel podrška više-popipati, intuitivniji rad, više zabave.

2. to nije lako na dodir. Kao Kapacitivni Touch Panel treba naslutio da tijelo trenutnog, samo ljudsko tijelo na njegov rad, sa drugim objektima dodirnuti odgovarajuće, tako osnovno da se izbjegne mogućnost lažno dodira.

3. visoku trajnost. U usporedbi s buntovna Zaslon osjetljiv na dodir, Kapacitivni Touch Panel u prašinu, vodu, trošenje i drugim aspektima bolje performanse.

Kao trenutni legitimne crveni touch screen tehnologijom, Kapacitivni Touch Panel, iako sučelje s raskošnih, multi-touch, ljudsko tijelo i druge prednosti, ali istovremeno, ona također ima sljedeće nedostatke:

1. točnost nije visoka. Iz tehničkih razloga, Kapacitivni Touch Panel točnost nego buntovna touch screen također nedostaje. Možete koristiti samo na prstima da biste unijeli, u malom ekranu je također teško ostvariti složenije utvrđivanja unos rukopisa.

2. pod utjecajem okoline. Temperatura i vlažnost i ostali ekološki čimbenici promjena, će uzrokovati nestabilnost Kapacitivni Touch Panel ili čak zanošenje. Kao što su korištenje korisnik istovremeno tijelo blizu ekrana može uzrokovati zanošenje, čak iu gužva gužva će također uzrokovati zanošenje. To je uglavnom zbog princip rada Kapacitivni Touch Panel tehnologija, iako korisnikove prste na zaslonu bliže, ali ima mnogo blizu zaslona znatno veći od prsta električno polje u isto vrijeme, to će utjecati na dodir pozicija suditi.

3. visoke cijene osim toga, trenutni Kapacitivni Touch Panel u touchpad priključen na LCD ploča korake postoje još neke Tehničke poteškoće, prinos nije visok, pa praktički povećati trošak Kapacitivni Touch Panel.