5 razloga za budućnost digitalnih uređaja biće promenjeni pomoću grafenskog materijala

Mnogo puta revolucija u tehnologiji dolazi od materijala kao što su plastični pronalasci koji menjaju život ljudi sa svih aspekata. Trenutno je grafen, kao novi materijal, dobio veliku pažnju. U stvari, grafen je vrsta ugljenika, sa ultra visokom snagom, lakom i može se proširiti karakteristike, moći će promijeniti izgled digitalnih proizvoda, osjetiti i čak koristiti formu. U nastavku ćemo naučiti više o grafenskom materijalu na kraju ima nešto izvanredno.

1. Teže od čelika

Iako LG G Flex može popraviti manje ogrebotine, nije lako zamenio slabosti mobilnog telefona. Međutim, ako digitalni proizvodi, kao što su mobilni telefoni, u budućnosti mogu koristiti grafen kao ljusku, oni će postati čvrsti. Prema izveštaju Američkog hemijskog društva, tvrdoća Grafena je 200 puta veća od čelika, očigledno ima jaku izdržljivost.

2. Žvaka kao guma

Istraživači na univerzitetu Columbia kažu da grafen ima određenu duktilnost i može se istegnuti za 20%. Drugim rečima, grafen je zapravo fleksibilan materijal, sličan gumi. Samsung radi na grafenskim tranzistorima za proizvodnju fleksibilnih ekrana. Pored toga, grafen ima određeni otpor na vodu, a očekuje se da se koristi u novoj generaciji vodonepropusne opreme.

3. Lagane karakteristike

Odlična duktilnost Grafena takođe omogućava da bude dovoljno tanak da se prostire do određenog stepena transparentnosti. To znači da ako proizvođač uređaja može da koristi ovaj materijal, ne samo da može učiniti slušalicu izdržljivijim, vodootpornim, već može postati i beskrajnija.

4. Neverovatno trajanje baterije

Mi smo pomenuli grafenu u članku za razvoj tehnologije baterija i verovatno će se u budućnosti zamijeniti litijumske baterije kao nova generacija baterijskih standarda. Istraživači na Univerzitetu Northwestern u Sjedinjenim Državama su uspješni u razvoju grafenskih i silikonskih baterija koje mogu trajati do jedne nedelje izdržljivosti na 15 minuta punjenja. Očigledno je, ako budući mobilni telefon može koristiti grafene baterije, onda će nedeljom naknada više biti san.

5. Povezan sa ljudskim telima

Prof. dr Aravind Vijayaraghavan sa Univerziteta u Mančesteru je utvrdio da grafen ima karakteristike biološke interkonekcije, koja ima veoma pozitivan utjecaj na nosive uređaje za zdravo testiranje. Korišćenje grafena kao senzora moći će da prati i skenira ljudski nervni sistem, i moguće je da će u budućnosti biti uređaji i aplikacije za praćenje mentalnog zdravlja.

Budući izgled

Puno toga, mnogi prijatelji misle da je grafen skup, a ne zaista, to je jedna od najjeftinijih sirovina, ali joj je potrebna nova tehnologija za "katalizaciju". Trenutno Samsung tvrdi da je savladao upotrebu grafena kao poluprovodničkog elementa, dok se IBM, SanDisk, Nokia i mnoge druge kompanije za tehnologiju koncentrišu na grafene (i neke prestižne univerzitete) i vjeruju da ćemo uskoro videti stvarni proizvod out.