Što je prikaz rešetku i zašto će biti fleksibilni pametni uređaji iz budućnosti

Danas, kineski proizvođač čije ime nam izmiče pretvoren nekoliko glava pokazujući radi i potpuno fleksibilan Android smartphone koji koristi rešetku ekrana.Izum je u obliku narukvica i nema problema sama omatanje oko za žensku ruku, naprimjer. Ovaj uvid u lice nas je podsjetio vodećih smartphone odluka već su fleksibilni zasloni u masovnu proizvodnju, ali su ipak odlučili ugraditi ih u uređaje koji su potpuno ravne i UN bendable. Također je izazvalo naš interes u nikad viđena u upotrebi prije komad tehnologije koji je rešetku prikaza.

Što je rešetku?

What's a graphene display and why it's going to be in flexible smart devices from the future

Rešetku je sloj od čistog ugljika. U debele samo jedan atom, rešetku je najtanji, najlakši, najjači, najtransparentniji i najviše topline i električne energije vodljivi materijal poznat znanstvenicima. Krajnji super materijal koji pomiješan s tradicionalnim metala i plastike, mogu oblikovati budućnost, sasvim doslovno, sve! Kao što Ugljik kemijskih osnova za sav poznati život na zemlji i u izobilju, rešetku je predviđene futurologists kao ekološko, održivo rješenje za teoretski neograničen broj aplikacija.

Rešetku istraživanja je bio osobito plodan u području elektronike i biotehnologije, iako ima još posla ostavio učiniti prije nego što je element se može proizvesti na siguran i troškovno učinkovit način. Sa razvojem u tom smjeru konstantno napreduje od 2012, kada je važno znanstveno otkriće predložio manje otrovne metode za Dobivanje kvalitetne rešetku, nije nikakvo čudo to otkriti proizvođača, zajedno s drugim tehnološkim poduzećima, su jako zainteresirani za materijal.
Jučer obilježava prvi put smo vidjeli rešetku koristi u fleksibilne smartphone zaslon na način koji čini ne samo zaslon, nego cijeli uređaj potpuno bendable. Jasno, budućnost fleksibilna pametnih uređaja koji se može nositi ili eksperimentirao sa pametan dizajneri će uključivati primjenu rešetku, uz već poznate plastične OLED tehnologija koje koriste Samsung, LG i Apple za pametne telefone i smartwatches. Ovdje je informativni pogled na što rešetku prikaza je upravo sada, zajedno sa svojim upitne budućnosti.

Što je rešetku prikazati?

What's a graphene display and why it's going to be in flexible smart devices from the future
Najprije otkriti fleksibilni rešetku (na slici) bila još u zametku rujnu 2014 dvije partnerske institucije – sveučilišta u Cambridgeu rešetku centar i UK tvrtka Plastic Logic. Bilo je crno-bijeli zaslon, sličan onom e-čitača. Izum može činiti ograničen, ali je bitan korak ka nosiva i fleksibilni pametni uređaji budućnosti ima u trgovini.

Ovaj određeni zaslon, i eventualno drugi koji je slijedio – kao što je onaj na kineski smartphone smo vidjeli jučer – radi na principu elektroforetskoj slici ActiveX matrica. Električno polje u izlazne slike putem re-dogovaranje čestice suspendirane u rješenju koristi. Sloj obrađen emulzija rešetku elektroda deponirani na fleksibilne plastične ploče i jetkani Strujni krugovi. Postoji intrinzična zahtjev za korištenjem stakla listova, što znači da prikazuje rešetku neće biti podvrgnut vrsta utjecaja štetu pretrpio od stakla pokrivena ekranima.

Štoviše, ovu vrstu prikaza bi trebao biti lakše proizvesti nego fleksibilni OLED ekrana, jer njegova backplane – električni sloj koji daje moć za re-dogovaranje prikaz čestica – može biti proizvedena postupkom niske temperature (na ispod 100 ° C/212 ° F), koja smanjuje prinos rizik i čini manje resursa-intenzivna proizvodnja. Međutim, Prikazuje rešetku smartphone će se vjerojatno koristiti elemente iz LCD i OLED tehnologiju za pružanje vrstu boje i osvježiti stope potrebna za odgovarajuće korisničko iskustvo. To će neizbježno komplicirati proizvodnje donekle.

Pet mjeseci kasnije, istraživači sa sveučilišta u Manchesteru i sveučilišta u Sheffieldu uveo polu-proziran, na temelju rešetku LED zaslon, što je temelj za fleksibilne rešetku Prikazuje koja će završiti u budućnosti mobilnih uređaja. Da je samo 10 do 40 atoma debele, emitira svjetlost preko obuhvaća ukupnu površinu bez potrebe za pozadinsko osvjetljenje.

Kada dolaze rešetku ekrana za pametne telefone?

Ne znamo! Na neko vrijeme, rešetku je previše skup biti iskorišten in poizvodnja Zaslon osjetljiv na dodir zaslona. A osim toga, ima puno posla koji treba obaviti prije rešetku ekrana može konkurirati prekid LCD ili OLED zaslon u smislu kvalitete slike. Dakle, njegova uvođenja smartphone Prikazuje je više vjerojatno da će započeti na razini dodir ekran kontrolera.
Krajem 2014, istraživači iz University of Surrey i Trinity College, Dublin razvio "jednostavan, prilagodljiv i jeftin metoda za stvaranje hibrida elektrode kombiniranjem rešetku (uz transparentne i vodljivi svojstvima) i srebrne Nano žice, povezane. Njihova accomplishent je u smanjenju količine Nano žice, povezane potrebnih za proizvodnju dodir zaslona sloj više od 50 puta, čime se pojednostavljuje proces proizvodnje. Ovaj napitak može zamijeniti indij Limeni oksidni sloj tehnologiju koja je trenutno u upotrebi, iako smo još da vidimo to se pojavljuju u uređajima široke potrošnje.